Selamat Datang ke blog Syeera... Hai! BTW, sekarang masih RAMADHAN right? so.....! SELAMAT BERPUASA... Moga kita dapat memperbanyakkan amalan kita bersama yer readers...

31 January 2014

31 JANUARI 2014


di pengakhiran januari...
fuhhh...
lama x menghupdate blog...
bahagia balik cuti sem sebulan..
bahagia ker?
entahlah...
mcm x jer...
ahaha
dok merindu orang sarawak plus sabah...
hehehe

malam ni suddenly rasa nak hupdate blog
next week midsem exam
haiseh
cepatnya masa berlalu

kenapa tajuk 31 januari??
sebb CNY kah??
ahaha
sebenarnya xdak kaitan pon
ada dua benda yang buat aku really2 sad malam ni

first,
malam ni ada bufday someone tuh....
'diorg' smbut sama2...
so hati kuciwa sikit...
ahaha....sikit pon.
but suddenly hati berkata..

'sapa kau syeera untuk terasa, 
you are no one in his life...'

setitik air mata menitis...
why syeera???
tolonglah syeera...
sedarlah dari mimpi kau...
berapa lama lagi kau nak macam ni....

kata dia,
'jangan memilih sangat, pilih org yg sayang kau,
jangan pilih orang yang kau sayang'

waktu tu hati aku dah menangis....
aku x kuat weyh!
kau x pernah tahu isi hati aku...
sebab??
bila kau tahu mesti kau benci aku...
aku nak sangat bagitau kau...
tapi aku pkir...
apa akan jadi pastu...
kau mesti akan benci aku punya...
komfem x anngp kawan dah
aku kenal kau sgt3
kau mmg mcm tuh...

3 bulan jer...
masih ader lg 3 bulan kita kat sini...
dlm tempoh tiga bulan ni...
start today...
aku janji aku akn cuba buang semua rasa yang ad ni...

mungkin ni semua cuma cinta monyet...
ceriter klise,
mamat ensem, jumpa, kawan...
then lama2 jatuh suka...
biasa terjadi right???
haha...
tapi aku pikir jugak...
kenapa kita kena jumpa...

'jangan salahkan takdir'
kata hati

aku bukan nak salahkan takdir...
tapi...
semakin au berkawan dgn kau...
semakin aku jauh...
jauh??
ntahlah...
diri aku dh x mcm dulu...
almost 24 hours dgn kau..
mmg kita x melampaui batas...
tapi ikhtilat?
hurmmm

*pikir jap*

aku tau kau x anggap aku lebeyh dr seorg adik n kawan..
yesss....i know it..
cara kau treat aku tuh dh mlmbgkn sgalanya...
tapi tolonglah...
aku rayu pada kau...
berhentikan semua ni..
jgn treat aku mcm tuh dh...
jiwa aku sakit...

hurmmm...
satu minggu ni....
mcm2 kita buat sama2...
makan
mancing
study
gi kelas
balik kelas
gi summer
gi kuching
beli beg 'dia'
beli cincin utk 'dia'
aku bahagia...
walaupun aku tau kau milik dia..
tapi aku tetap ada kat sebelah kau
penasihat utama
kwan plg rapat..
*mcm belangkas*org kata...

tp
bila fikirkan balik...
kau xkan jadi milik aku pun...
haish...

'syeera, cukup2 lah merepek...kau x penah reveal benda
ni pada sesiapa atau apa2...pegang janji allah,
perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang
baik untuk perempuan yang baik...kalau jodoh x kemana...pi jadi baik dulu'

stop citer sedeh pertama...
next...
just got news..
one of my big family is warded...
and no one tend to told me
xmau cter lebeyh pasal ni...
too open...
*consult with Allah for the easiest way*

3 comments:

. tira . said...

Be strong dear..pray to Allah as much as u can..bcoz Allah is the closest one to us..His kindness no one can compete ..so ask to Him to give u strength n give wht the best for u...:) ukhwah fillah .

. tira . said...

Be strong dear..pray to Allah as much as u can..bcoz Allah is the closest one to us..His kindness no one can compete ..so ask to Him to give u strength n give wht the best for u...:) ukhwah fillah .

Nur Syaheera Syuhada said...

:'(
sayang kau!
muah3!